Train(st)ers

Samantha ten Cate
Samantha ten Cate

Ik ben Samantha en geef sinds 2017 met veel plezier les aan de selectie van NGV. Ik ben begonnen met lesgeven als assistent bij het Jongtalent en heb vervolgens het Plusuur lesgegeven. Vanaf mijn 6e tot mijn 22e heb ik zelf geturnd. Waarvan 10 jaar bij de selectie van NGV. Na 16 jaar zelf turnen was het tijd om te stoppen en mijn passie voor de sport over te dragen aan de andere turnsters.

Sinds 2018 ben ik in het bezit van de KNGU niveau 3 licentie, daarnaast heb ik in 2019 het TD3 jurybrevet gehaald. Verder regel ik sinds 2020 het wedstrijdsecretariaat binnen NGV.

Naast het turnen werk ik als logopedist in Nieuwerkerk aan den IJssel en combineer dit met 8 uur training geven in de week. Dit doe ik met veel plezier en geniet van alle behaalde successen van onze meiden.

Meggie Markus
Meggie Markus

Hoi, ik ben Meggie en ik ben 18 jaar. Ik geef les op de donderdag aan de B-selectie. Ik vind het erg leuk om de meiden te begeleiden en te coachen. Ik turn zelf ook nog en doe dit ondertussen al 10 jaar. Naast het lesgeven en turnen doe ik de opleiding fysiotherapie in Rotterdam en ben ik met mijn tweede jaar bezig.

Rosalinda Kikkert-Ludeking
Rosalinda Kikkert-Ludeking

Ik ben Rosalinda Kikkert en ben momenteel hoofdtrainster bij de Selectie Acrogym. Ik heb zelf 20 jaar lang (acrogym) geturnd bij de selectie van SV Hasselt en daar 9 jaar lang lesgegeven aan de turnsters van de recreatie (acro)gym en de selectie acrogym en als jurylid binnen de acrogym gefungeerd. Ik ben in 2005 afgestudeerd aan de Academie van Lichamelijke Opvoeding en heb tijdens mijn opleiding zowel mijn C licentie als een specialisatie in Acrogym behaald.

Na een paar jaar van alleen jureren ging het training geven toch weer kriebelen en ben ik bij NGV in 2010 begonnen met het aanbieden van acrogym. Wat startte als een kleine recreatie groep, is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige recreatie en een volwaardige selectie groep die al jaren op steeds hoger niveau deelneemt aan KNGU wedstrijden en toernooien. Enthousiaste turnsters en turners waar ik enorm trots op ben!

Naast training geven & het zorgdragen van het wedstrijdsecretariaat van de acrogym ben ik moeder en werk ik als zelfstandige binnen de online marketing. Dit geeft mij minder tijd om fysiek in de zaal te staan. Gelukkig hebben wij sinds 2020 een acrogym trainstersgroep opgezet, bestaande uit combinatie van ervaren trainsters en (oud) acroturnsters, met elk hun eigen kwaliteiten maar allemaal het gelijke enthousiasme voor turnen en acrogym. Hierdoor is mijn rol van alleen training geven verschoven naar het tevens begeleiden van deze groep.

Iedere turnster of turner heeft een talent en passie voor het turnen en/of acrogymmen. Ik zie het als een enorme uitdaging om mijn enthousiasme en passie door te geven en elke training een plezierige & fijne omgeving te creëren waarin de turnsters en turners uitgedaagd worden het beste uit zichzelf te halen.