Acrogym

Acrogym wordt binnen Turnen ook wel Sportacrobatiek genoemd en bestaat uit een combinatie van acrobatiek, turnen en dans. Acrogym beoefen je als duo, mix paar, dames trio of heren vier, bestaande uit (een) sterke onderpartner(s) en een lichte bovenpartner. Acrogym is een echte teamsport waarbij kracht & lenigheid, maar vooral balans, vertrouwen en samenwerken erg belangrijk is.

NGV Recreatie acrogym

Deze enthousiaste groep turnsters van 5 tot 15 jaar traint elke les aan acrobatische onderdelen, waarbij je kan denken aan het bouwen van piramides en het in de lucht gooien en vangen van bovenpartners. Ook worden er turnelementen op lange mat, tumblingbaan en sprong beoefend, waarbij er gebruik gemaakt wordt van het Kleuren Turnen. Tot slot wordt er regelmatig een dans met turn- en acro elementen aangeleerd en leert de groep spelenderwijs samenwerken, elkaar te helpen en te vertrouwen.

Bij de Recreatie Acrogym van NGV is iedereen vanaf 5 à 6 jaar van harte welkom, ongeacht of je een gymachtergrond hebt of niet! Iedereen kan tijdens de les op zijn/haar eigen niveau werken en niks moet.

NGV Selectie Acrogym (alleen op uitnodiging)

Deze groep van getalenteerde, enthousiaste turnsters traint doelgericht voor acrogym wedstrijden georganiseerd door de KNGU. In vaste duo’s en trio’s werken zij aan een oefening op muziek vol met dans, turnonderdelen en natuurlijk acrobatische elementen (balanselementen, tempo-elementen en individuele elementen). Ook geeft deze groep regelmatig (in samenwerking met Selectie Turnen) een demonstratie tijdens lokale evenementen. Naast plezier, samenwerken & gezelligheid speelt motivatie, leren & presteren binnen deze groep een grote rol.

 

Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nog meer enthousiaste jongens & meiden, dus lijkt acrogym je leuk en ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het lesrooster of meld je meteen aan voor een proefles

Acrogym WK 2018