Selectie

Kracht. Snelheid. Lenigheid. Coördinatie. Dit zijn slechts een paar lichamelijke vaardigheden waarin de turnsters van de selectie van NGV getraind worden. Drie keer per week worden zij met veel enthousiasme en deskundigheid getraind door een viertal ervaren en gediplomeerde trainsters. Een fijne, motiverende en stimulerende sfeer en een veilige leeromgeving staan hierbij centraal.

De selectie van NGV komt uit in de niveaus N3 en N4 voor de onderbouw (verplichte oefenstof) en in de 2e, 3e en 4e divisie voor de bovenbouw (keuze oefenstof). Door middel van verschillende kwalificatie wedstrijden hebben meerdere turnsters van NGV door de jaren heen mooie successen behaald op landelijke wedstrijden.

Naast hard werken en het ontwikkelen van doorzettingsvermogen, concentratie, zelfdiscipline en zelfvertrouwen neemt de onderlinge band tussen turnsters en trainsters een zeer belangrijke plaats in. Door het seizoen heen ligt de focus niet alleen op het turnen, maar ook op het versterken van de groepscohesie. Verschillende activiteiten om de betrokkenheid en het teamgevoel te stimuleren worden regelmatig georganiseerd. Eén daarvan is het jaarlijkse turnkamp, waar de turnsters altijd enorm naar uitkijken.

De turnsters van de selectie van NGV trainen drie keer per week, met een totaal van zes uur. Op dinsdag en donderdag vindt de training plaats in de gymzaal aan de van Beethovenlaan en op vrijdag in de Rivium turnhal, gelegen in Capelle aan den IJssel, waar wij dan te gast zijn bij turnvereniging TurnAround.