Springgroep

Toestelspringen is één van de vele officiële takken van de Nederlandse turnsport. Het grootste verschil tussen het gewone Dames of Heren turnen en het Toestelspringen is de afwezigheid van de brug en de balk. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van de lange mat, de tumblingbaan, de trampoline, de pegasus en de kast. Individueel, maar vooral in teamverband biedt Toestelspringen mogelijkheden en uitdagingen voor turners en turnsters die graag rennen, springen en over de kop gaan! Kracht, snelheid en coördinatie zijn hierbij belangrijk en worden tijdens de les ook veelvuldig getraind.

 

De Springgroep van NGV bestaat uit twee afdelingen, de onderbouw en de bovenbouw. Deze twee groepen zijn niet gesplitst op niveau maar op leeftijd. In de onderbouw zitten turners of turnsters in de leeftijd tot en met groep acht van de basisschool. Kinderen in de brugklas of ouder worden geplaatst in de bovenbouw. De Springgroep van NGV traint éénmaal per week in de gymzaal aan de van Beethovenlaan en is geschikt voor turners en turnsters vanaf 8 jaar, ongeacht niveau.

 

De Springgroep wordt met veel enthousiasme getraind door hoofdtrainster Malou Vreeswijk en assistente Natascha Temminck. Tijdens de lessen bieden zij de sporters een breed scala aan oefeningen die naast het ontwikkelen van kracht, lenigheid, conditie en motoriek ook concentratie, teamwork en plezier aanmoedigen.

 

Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nog meer enthousiaste jongens & meiden, dus lijkt de springgroep je leuk en ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het lesrooster of meld je meteen aan voor een proefles