NGV goed voor drie Zuid-Hollandse Kampioenen

Tijdens de Zuid-Hollandse Kampioenschappen, die afgelopen weekend gehouden werden in sporthal Overbosch in Den Haag, wisten de turnsters van de NGV tot drie maal toe het kampioenschap op de meerkamp mee naar huis te nemen.

In de eerste ronde mochten Sara van der Deijl, Nora Hendriks, Esmay ten Brinke, Ise Deelen en Mirthe van Velzen in actie komen in de categorie Middenbouw 3. Een super knappe prestatie dat zij zich hier allemaal voor hadden geplaatst! De dames begonnen hun wedstrijd op de balk en de zenuwen waren goed aanwezig. Toch hielden zij hun hoofd koel en lieten mooie oefeningen zien. Ondanks wat wiebels en een val voor Nora Hendriks en Sara van der Deijl werden er goede scores behaald. Op de vloer lieten ze alle vijf een mooie show zien. Er werd goed gesprongen en als laatste kwamen de dames in actie op brug. Hier lieten zij mooie oefeningen zien en behaalden zij voor het eerst allemaal hun opzwaai eis! Tijdens de prijsuitreiking kleurde het podium blauw met oranje want Mirthe van Velzen mocht het hoogste podium beklimmen en Ise Deelen mocht het zilver in ontvangst nemen. Esmay ten Brinke werd 9e, Nora Hendriks 10e en Sara van der Deijl werd met veel pech 18e.

D’vine Curlington heeft in de eerste ronde meegedaan in de Middenbouw 5. Ze begon sterk bij sprong en brug. Daarna maakte ze het even spannend door een niet zo stabiele balkoefening. Als laatste schitterde ze op vloer waardoor zij een mooie 1e plaats opeiste!

In de derde ronde mochten Fleur Boerman en Charlotte Hooft turnen In de categorie Middenbouw 4. Zij begonnen hun wedstrijd met goed uitgevoerde sprongen met stabiele landingen. Op brug lieten zij strakke oefeningen zien, maar haalden hun opzwaai-eis helaas net niet. Op de balk waren de zenuwen aanwezig maar hielden zij het hoofd koel. Charlotte Hooft turnde een dijk van een oefening en Fleur Boerman moest de balk helaas vroegtijdig verlaten, maar maakte haar oefening daarna super goed af! Zij sloten hun wedstrijd af met plaatjes van vloeroefeningen. Charlotte Hooft mocht het hoogste podium beklimmen om het goud in ontvangst te nemen. Fleur Boerman eindigde op een hele knappe 4e plaats.

In de laatste ronde mocht Valentine Bronder aantreden in de categorie Jeugd E. Zij begon haar wedstrijd niet zoals zij had gehoopt en moest helaas een val op balk incasseren. Op vloer turnde zij haar mooie oefening met veel overtuiging. Helaas viel de score wat tegen. Op sprong turnde zij een stabiele half in half uit. Zij sloot haar wedstrijd netjes af op brug maar moest hier helaas ook een val incasseren. Valentine eindigde op de 24e plaats.

Op zondag waren de individuele toestel finales.
Jeugd E turnster Valentine Bronder mocht in actie komen tijdens de toestelfinale vloer. Zij nam revanche op de dag er voor en turnde een oefening waarin alles werd geteld. Valentine Bronder liet naast goede gymnastische- en acrobatische onderdelen ook een mooie choreografie zien. Zij scoorde een 11.550 en eindigde hiermee op een hele knappe, maar ook zure 4e plek!

Jeugd E turnster Esmée Wieske stond eigenlijk reserve maar mocht gelukkig toch deelnemen aan de brugfinale. Helaas ging haar oefening niet helemaal volgens plan. Ze begon haar oefening goed maar kwam helaas ten val bij haar afsprong; salto halve draai. Met een 8.900 eindigde zij op de 16e plek.

Senior D turnster Jet Noomen mocht knallen in de vloerfinale. Zij turnde haar oefening met volle overtuiging en liet daarbij goede acro- en danselementen zien. Met een 11.100 kwam zij helaas te kort voor het podium. Jet Noomen eindigde op een knappe 5e plek!

“We zijn trots op onze meiden die tussen de beste turnsters van Zuid-Holland mochten turnen en zich knap staande hebben gehouden!” aldus de trainster Samantha ten Cate.