Over ons

NGV is opgericht op 23 april 1946 en is hiermee een van de oudste verenigingen binnen de gemeente Zuidplas. Onze bruisende gymnastiek- en turnvereniging kent inmiddels zo’n 280 leden, waarbij het jongste lid 1,5 jaar is en het oudste lid de mooie leeftijd van 84 jaar heeft bereikt. Er is een naadloze doorstroom van groepen naar diverse leeftijdscategorieën wat er voor zorgt dat er voor iedereen een mogelijkheid is om te sporten binnen de vereniging. 

Het afgelopen decennia hebben wij ons aanbod zeer verbreed in zowel de breedte- als de wedstrijdsport om zo meer in te spelen op de behoeftes van de samenleving. Zo hebben wij als enige vereniging binnen de gemeente Zuidplas acrogym en springgroepen aan ons lesaanbod toe gevoegd. Daarnaast hebben wij geïnvesteerd in de kwaliteit van onze lessen en is het niveau van onze wedstrijdgroepen enorm gestegen. De afgelopen jaren is NGV binnen dames turnen van een landelijke 5e divisie naar een landelijke 2e divisie gegroeid. Ook hebben wij een wedstrijdgroep voor acrogym opgericht en werken wij al jaren met een plusuur waarmee wij een vloeiende doorstroom tussen recreatie en wedstrijdsport creëren. 

Het team van enthousiaste bestuursleden en gekwalificeerde train(st)ers is volop bezig om de kwaliteit van onze lessen en trainingsfaciliteiten te behouden en te verhogen. Zo zijn wij dit seizoen gestart met het systeem Kleuren Turnen, wat onze leden de mogelijkheid biedt om op eigen niveau te turnen en bewegen. Naast een positieve stimulans voor de fysieke ontwikkeling heeft dit ook een positief effect op de sociale ontwikkeling van onze leden. Verder is het team momenteel aan het kijken hoe zij een grotere diversiteit aan lessen en activiteiten kunnen aanbieden om zo een nog belangrijke maatschappelijke rol binnen de gemeente te kunnen vervullen. 

NGV wil een plek zijn waar iedereen met passie, plezier & positiviteit kan sporten. Een omgeving waarin iedereen kan turnen op zijn of haar eigen niveau, maar ook een omgeving waarin iedereen zich veilig voelt en vrij voelt om te zijn wie ze zijn!

Neem gerust een kijkje op onze website of volg ons op facebook!

 

Documenten downloaden: