NGV wint goud op Kersttoernooi 2024

In een bom volle sportzaal “De Qube” in Nijmegen werd afgelopen weekend het traditionele “Kersttoernooi” gehouden. Twee dagen lang kunnen turners, zowel heren als dames, hun beste oefeningen laten zien op de verschillende toestellen.
 
Op zaterdag vroeg in de ochtend kwam het Middenbouw niveau 4 team van NGV, bestaande uit Livia Moonen, Olivia Liu, Fleur Boerman en Charlotte Hooft in actie in ronde 1. De meiden lieten op alle toestellen stabiele en nette oefeningen zien. Vooral op balk en brug scoorden zij hoge punten, wat uiteindelijk resulteerde in een gouden medaille voor dit super team!
 
In ronde 2 was het de beurt aan jeugd E turnsters Valentine Bronder en Esmée Wieske. Ook deze meiden turnden nette oefeningen en leverde voor Bronder een zilveren medaille op bij de brug en de vloer.
 
Junioren D Tess ten Berge en Dané Boer mochten in ronde 3 aantreden. De meiden turnden op sprong, brug en vloer naar behoren, maar hadden beide wat pech op de balk. Helaas kwamen zij te kort voor een medaille.
Op zondag gingen de dames teams van NGV Middenbouw niveau 3 in de eerste ronde van start. Team 1 bestond uit Mirthe van Velzen, Ise Deelen en Luce de Mooij en team 2 uit Nora Hendriks, Esmay ten Brinke en Sara van der Deijl. Alle meiden hebben mooi turnen laten zien waarmee ze goed voor de dag kwamen in het sterke deelnemersveld. Team 1 mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en team 2 werd heel knap 4e!
 
Junior C Fabienne Broeder mocht het kersttoernooi voor NGV afsluiten. Zij liet op vloer, sprong en balk goede oefeningen zien, maar dat was ook voor haar helaas niet voldoende voor een medaille.
 
Hun trainster Samantha ten Cate sprak na afloop als volgt: “Wij kijken terug op een onwijs geslaagd turnweekend met mooie resultaten, persoonlijke overwinningen en gehaalde doelen! Heel trots op alle turnsters!!”
 
Terug naar overzicht