NGV behaalt goud en zilver op tweede teamwedstrijd dames middenbouw

NGV behaalt goud en zilver op tweede teamwedstrijd dames middenbouw

NGV behaalt goud en zilver op tweede teamwedstrijd dames middenbouw

Afgelopen zaterdag 14 mei 2022 mochten de dames middenbouw van de Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereniging (NGV) in Rotterdam Topsportcentrum in actie komen op hun tweede teamwedstrijd van het District Zuid Holland. Helaas was het team niet helemaal compleet, omdat een van de dames de nacht voor de wedstrijd ziek geworden was.

Het team van NGV bestond dit keer uit Mirthe van Velzen, Esmay ten Brinke, Nora Hendriks en Esmee Wieske. Ondanks het uitvallen van hun teamgenootte, hadden de dames er super veel zin in en startte de wedstrijd met de altijd spannende balk. De dames hielden het hoofd koel en lieten mooie verzorgde oefeningen zien, met helaas wel hier en daar een foutje.

Mirthe van Velzen wist echter de beste score van de dag op de balk neer te zetten met 14,100 punten.

Op de vloer turnden de 4 dames van NGV allemaal een goede oefening met wederom een eerste plek voor Mirthe van Velzen (13,467 punten) op de voet gevolgd door haar clubgenote Esmay ten Brinke met 12,867 punten.

Op sprong lieten de dames een verbetering zien ten opzichte van de eerste wedstrijd en werden er zelfs drie nieuwe sprongen uitgevoerd. Esmay ten Brinke behaalde op dit toestel met 14,067 punten de eerste plaats.

Op het laatste toestel, de brug, lagen de cijfers heel dicht bij elkaar en wist Esmee Wieske de eerste plek te veroveren met een mooie score van 12,300 punten. Esmay ten Brinke werd tweede met 12,250 punten.

In de einduitslag over alle vier de onderdelen bleek het team van NGV de tweede plek te hebben bemachtigd. Individueel bleek Mirthe van Velzen met een totaal score van 53,442 punten over de vier toestellen de hoogste score van de dag te hebben gehaald en zij kreeg daar voor een gouden medaille.

Terug naar overzicht