Meggie Markus wint Goud

De dames van turnvereniging NGV mochten afgelopen weekend in Zierikzee de strijd aanbinden met turnsters vanuit het hele land. Daar werd namelijk de 1e individuele plaatsingswedstrijd voor de categorie├źn B en C  gehouden.
Na een lange dag in de turnhal behaalde Meggie Markus van NGV de gouden medaille op de meerkamp in haar categorie senior B, over de onderdelen sprong, balk, brug en vloer. Meggie begon haar wedstrijd met een super goede balkoefening. Deze voor dit seizoen nieuwe oefening werd beloond met een 12.367, wat goed was voor de eerste plaats op dit onderdeel. Op de overige toestellen liet Meggie ook mooie stabiele oefeningen zien, met een 10.667 op de vloer, een 12.100 op de sprong en een 11.533 op de brug. Door dit resultaat heeft Meggie zich al direct geplaatst voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap in haar klasse.
 
Eerder op de dag mocht haar teamgenote Fabienne Broeder het strijdtoneel betreden.. Na een lastige voorbereidingsperiode had deze eerstejaars junior C turnster besloten om toch aan deze wedstrijd deel te nemen. Ze heeft op alle toestellen nette stabiele oefeningen laten zien en werd uiteindelijk heel netjes 13e.
 
Ook de senioren C Britt Petterson en Annika Mooijman hebben hun kunsten op deze wedstrijd laten zien. Britt turnde haar beste wedstrijd tot nu toe op de meerkamp, maar moest  op haar laatste toestel, de vloer, een foutje incasseren wat haar dure punten kostte, waardoor ze 12de werd. Eerstejaars senior Annika liet ook goede meerkamp zien met mooi afgewerkte oefeningen en eindigde uiteindelijk als 15e.
Terug naar overzicht