Britt van Tuinen wint goud

Britt van Tuinen turnde afgelopen zondag 20 november de sterren van de hemel. In het Topsportcentrum in Rotterdam was zij de enige dame van de selectie van turnvereniging NGV die op de district wedstrijd van het district Zuid-Holland in actie kwam op de meerkamp.
 
In een deelnemersveld van 22 deelneemsters, begon Britt de wedstrijd met een prachtige derde plaats op het onderdeel vloer met een score van 11.367 punten. Daarna gooide ze er op het onderdeel sprong een schepje bovenop en behaalde ze de eerste plaats met een score van 11.500 punten.
 
Gemotiveerd door het goede verloop van de eerste 2 onderdelen behaalde ze een tweede plaats op het onderdeel brug met een score van 11.500 punten. Op het laatste onderdeel, de altijd moeilijke  balk, werd het nog even spannend doordat ze haar evenwicht verloor en helaas van de balk viel. Ondanks de val leverde ze een zeer sterke oefening af waarmee ze negende werd met een score van 10.833 punten.
 
De totaal score van Britt op alle vier de onderdelen samen (45.200) bleek uiteindelijk 0.267 punt hoger te zijn dan de nummer twee, waardoor Britt op het hoogste podium mocht klimmen en de gouden medaille in ontvangst kon nemen.
Terug naar overzicht