Open Bredase Turn Kampioenschappen 2022

Nadat de Open Bredase Turn Kampioenschappen 2 jaar niet door heeft kunnen gaan, kwamen ze afgelopen Pinkster weekend terug met een hele speciale editie… Het OBTK kon dit jaar uitgebreid worden met een acrogym- en kleurenturnwedstrijd.

Ook de dames van NGV deden weer mee met zowel de Acrogym, als de meerkamp over de 4 turntoestellen sprong, brug, balk en vloer bij de turnwedstrijd.

Op zaterdag ging het toernooi goed van start met een prachtige gedeelde 2de plaats voor Mirthe van Velzen op de meerkamp. Ook Nora Hendriks en Isa Deelen deden mee met de meerkamp en behaalde respectievelijk een 4de en een 6de plaats.  De Acro dames van NGV kwamen eveneens op zaterdag in actie en lieten mooie oefeningen zien.

Op zondag ochtend was het de beurt aan Luce de Mooij en Charlotte Hoofd voor hun meerkamp. Zij wisten een mooie 4de en 7de plek in hun categorie te halen. In de middag kwamen de Junioren Annika Mooijman en Britt van Tuinen in actie. Na een zenuwslopende wedstrijd waarin de dames met wisselende prestaties op de verschillende onderdelen hun punten bij elkaar vergaarden, kwam Annika Mooijman voor de derde keer in 4 jaar als beste uit de strijd en mocht zij het goud mee naar huis nemen. Britt van Tuinen moest genoegen nemen met een 5de plek.

Op maandag ochtend was het de beurt aan Esmee Wieske met een prachtige 5de plek. Daarna mochten Dane Boer, Britt Petterson, Meggie Marcus, Tess ten Berge en Fabienne Broeder het toernooi afsluiten met hun wedstrijden op de vier toestellen. Ook Fabienne Broeder mocht aan het eind van het lange weekend zich Bredaas kampioen noemen door in haar categorie de gouden medaille mee naar huis te nemen.

Al met al een lang maar zeer geslaagd pinksterweekend voor de dames van NGV

Terug naar overzicht