NGV collecteerde voor Jantje Beton

Een leven zonder buiten spelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. Slootje springen, verstoppertje spelen in de straat of buiten met vriendjes en vriendinnetjes de wereld ontdekken. Helaas spelen 3 op de 10 kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten. En kunnen kinderen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Maar deze zijn vaak verouderd, slecht bereikbaar of worden wegbezuinigd. Terwijl samen buiten spelen zo belangrijk is. Met diverse projecten stimuleert Jantje Beton kinderen in Nederland om meer te spelen :

https://jantjebeton.nl/projecten

Er is natuurlijk geld nodig om deze projecten te kunnen realiseren en daarom collecteert Jantje Beton jaarlijks in maart. Met tienduizenden vrijwilligers wordt dan geld opgehaald voor deelnemende clubs én Jantje Beton.

NGV heeft dit jaar voor het eerst met de Jantje Beton collecte meegedaan. Ondanks de terughoudendheid in coronatijd hebben we toch nog 6 collectanten bereid gevonden om met een collectebus langs de deuren te gaan en heeft één lid een wijk geflyerd.  In de week van 8 t/m 13 maart is met de collecte in totaal € 746.66 opgehaald en via de Online collectebussen en de QR-Code (op de flyers, tijdens collecteren en op de “wij troffen u niet thuis”-kaartjes) nog eens €404,-. Dat betekent dat we een totale opbrengst van maar liefst €1150,66 hebben gerealiseerd waarvan de helft voor NGV is. We zijn heel blij met deze extra inkomsten want NGV kan wel een steuntje in de rug gebruiken in deze turbulente coronatijd .

Hopelijk kunnen we volgend jaar – wanneer meer collectanten zich willen inzetten voor onze club – dit bedrag overtreffen!

 

 

 

 

Terug naar overzicht