Meggie Markus 2de op NK turnen

Meggie Markus mocht haar succesvolle seizoen afgelopen zondag afsluiten met de toestelfinales turnen in Ahoy. Na een goede podiumtraining op donderdag was het vertrouwen groot, maar helaas kwam ze vrijdag tijdens de laatste training vervelend ten val, waardoor het nog even spannend werd of ze zondag wel fit aan de start kon verschijnen. Gelukkig was dit, met enige pijnstilling, mogelijk maar waren de verwachtingen niet heel hoog gespannen.

Meggie startte de dag op het toestel balk met een goede oefening. Helaas mistte zij haar acroverbinding en turnde zij iets minder stabiel dan normaal. Haar oefening leverde een 10.350 op. Hiermee bleef ze lang bij de eerste 3 staan en bleef het tot de laatste deelneemster spannend, Helaas behaalde deze een hogere score en moest Meggie tevreden zijn met een hele knappe 4e plek.

Later in de ochtend kwam Meggie ook uit in de finale op het toestel brug. Dat ze op dit onderdeel mee mocht doen, beschouwde ze eigenlijk als een extraatje, maar wat niemand van te voren verwacht had gebeurde. Meggie turnde de brugoefening van haar leven die werd beloond met een 11.500. Hiermee mag Meggie zich 2e van Nederland noemen bij de dames senioren B op brug!

“We zijn onwijs trots op deze kanjer die op zo’n bijzonder moment het beste uit zichzelf en de situatie kon halen!!”; aldus haar trainster Samantha ten Kate

Terug naar overzicht