Update coronaregels binnensportaccommodaties

Beste leden,

Vanavond is er weer een nieuwe update geweest met betrekking tot de maatregelen. Helaas wordt de binnensport pas in de tweede fase van het stappenplan mee genomen. (Zie afbeelding hieronder). Daarnaast kunt u zien dat in het stappenplan in de verschillende fases nogmaals het sporten in de binnenruimte wordt benoemd. Op dit moment weten wij dus niet welke maatregelen worden gehanteerd in de beide fases. Hierbij kunt u denken aan een bepaalde leeftijdsgrens, contactsporten etc.

Openingsplan
Openingsplan

Tot dusver gaan wij dus verder met de alternatieven lessen. Naast dat er veel opdrachten worden gegeven wordt er veelal buiten getraind door de groepen tm 17 jaar. De voorspellingen van het weer zien er hoopvol uit voor komende weken wat het buitentrainen makkelijk maakt. Als vereniging blijven wij kijken naar oplossingen om de trainingen zo goed mogelijk in te vullen.

Wij willen u erop wijzen dat voorbeelden vanuit andere verenigingen van andere gemeenten qua trainen niet (altijd) realiseerbaar zijn voor ons als vereniging. Dit hangt niet alleen van de grootte van de vereniging af maar ook de financiƫn en de mate waarin de gemeente Zuidplas toestemming verleend voor het sporten in de openbare ruimte.

Op basis van de nieuwe maatregelen zullen wij nogmaals de gemeente Zuidplas benaderen wat zij voor ons kunnen betekenen.

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van NGV

Terug naar overzicht