Voor de derde keer op rij werden afgelopen weekend de Open Zierikzeese Kampioenschappen turnen gehouden in het Laco Sportcentrum in Zierikzee. De Nieuwerkerkse Gymnastiek Vereninging (NGV) deed mee met 13 turnsters die uiteindelijk goed bleken voor maar liefst 39 medailles en een beker.

De Pupil 2 niveau 3 en jeugd E turnsters van Valentine Bronder en Esmée Wieske beten op zaterdag het spits af, samen met Sara van der Deijl die dit jaar voor het eerst uitkomt in niveau 3. Sara turnde een super goede meerkamp en dat werd beloond met mooie cijfers, waarmee ze heeft laten zien dat ze dit niveau heel goed aan kan! Ze werd eerste op de meerkamp, de brug en de balk en veroverde zilver op sprong en vloer. Valentine turnde een plaatje van een vloeroefening (1ste), had helaas wat pech op brug, maar herpakte zich op de laatste twee toestellen (goud op sprong en balk) waardoor ook zij de meerkamp op haar naam schreef. Esmée turnde een stabiele meerkamp met zilver op sprong en brons op brug, en balk, waarmee ze de meerkamp afsloot op een derde plaats.

Een ronde later was het de beurt aan pupillen 2 niveau 4 Luce de Mooij en Fleur Boerman. Luce turnde een fantastische wedstrijd, maar moest op haar laatste toestel sprong helaas een val incasseren. Zij behaalde goud op alle drie de overige toestellen en wist daardoor ook de meerkamp te winnen. Fleur turnde ook een goede meerkamp met een aantal knappe nieuwe elementen! Zij behaalde zilver op brug en vloer en een 3de plaats op sprong.

Tijdens de prijsuitreiking mocht Sara, als kers op de taart, ook nog de beker voor de hoogste dagscore voor de middenbouw in ontvangst nemen.

Na een succesvolle eerste dag mocht eerstejaars junior D Dané Boer op dag 2 het spits afbijten. Dané turnde een goede wedstrijd. Op vloer liet zij een echte show zien en dat werd beloond met het goud!

In de volgende ronde was het de beurt aan pupillen 1 niveau 4 Olivia Liu en Marije van Paassen. Zij turnden hun eerste echte wedstrijd bij NGV. De zenuwen waren flink aanwezig maar desondanks werden er mooie onderdelen geturnd. Een knappe wedstrijd in een sterk deelnemersveld wat voor Olivia werd beloond met zilver op sprong, balk en vloer!

In de laatste ronde was het de beurt aan de pupillen 3 niveau 3 Nora Hendriks, Esmay ten Brinke, Ise Deelen en Mirthe van Velzen en junior C Fabienne Broeder. Op vloer lieten zij allemaal goede vloeroefeningen met mooie artistiek zien! Op sprong lieten alle turnsters 2 stabiele sprongen zien. De pupillen 3 turnden mooie oefeningen op de brug, Fabienne turnde stabiel maar komt in moeilijkheid nog wat te kort. De wedstrijd werd afgesloten op de balk met mooie onderdelen, maar helaas ook met hier en daar een val.  Al met al een goede eerste wedstrijd voor deze turnsters dat resulteerde in wederom een groot aantal medailles: Mirthe goud op meerkamp en vloer en zilver op sprong, brug en balk. Ise had goud op de brug, zilver op de meerkamp en brons op de vloer. Esmay was goed voor goud op sprong, zilver op vloer en brons op de meerkamp. Nora behaalde een bronzen plak op de vloer en Fabienne veroverde goud op sprong, zilver op de meerkamp en brons op de vloer.

Wij kijken terug op een onwijs geslaagd toernooi en zijn trots op wat alle meiden al zo vroeg in het seizoen hebben laten zien. Dit beloofd wat voor de rest van het seizoen!“, aldus hun trainster Samantha ten Cate na afloop van de wedstrijd.

Tegelijkertijd was er zaterdag ook een teamwedstrijd van rayon Lek aan de IJssel in Capelle aan den IJssel. Hieraan werd door NGV deelgenomen door de B selectie. Voor niveau F gingen Giada en Lisanne aan de slag, turnde een mooie wedstrijd en werden met hun team 4de.

Bij niveau D kwam Jet Nomen weer uit voor NGV na een aantal jaar niet geturnd te hebben. Ze turnde een mooie eerste wedstrijd. En werd ze met haar team 2e.

Deze website gebruikt cookies. Wanneer u doorgaat met het gebruik van deze website, accepteert u het gebruik van deze cookies.